Stijn Moekaars
schrijver, dichter, muzikant

Theater

Weg van Beer Weg van Beer

Beer ziet het niet meer zitten om bij zijn baasje te blijven en trekt de wijde wereld in.
Als baas dat ontdekt, is hij eerst verdrietig. Maar dan trekt hij de stoute schoenen aan en gaat op zoek. Onderweg ontmoet hij een aantal vreemde snuiters.
Ze willen hem wel helpen, maar... ze hebben het veel te druk of ze durven niet echt meegaan.
Lukt het om Beer weer thuis te krijgen?
'Weg van Beer' is een interactieve en muzikale kleutervoorstelling. Ze zit boordevol liedjes met vrolijke en soms droevige nootjes.
Onderweg kom je humor, kleur, geur, warme knuffels en nog veel meer tegen.
Kortom, theater voor kleuters en andere grote mensen.

Meer info en foto's op: Compagnie BastWals van de Walvis De Wals van de Walvis

Een muziektheaterproductie van Stijn Moekaars (tekst) & Ruben Appermont (muziek) voor de lagere school.
Er waait zeewind door de lucht. Een mannetje dobbert op de golven. Opeens slokt een gigantische potvis hem op en verdwijnt in de buik van het monster.
Hij wil eruit, weg van de stank en weg van de honger. Hij verlangt naar buiten, naar de blauwe lucht boven groene velden.
Hij wil dansen en walsen door het malse gras. Een gedicht trekt je mee naar het verhaal van de potvis.
De vis vertelt zijn eigen verhaal. Hoe sterk hij wel is, hoe machtig en groots... tot de mens er zich mee ging bemoeien.
Nog steeds wordt er op hem gejaagd, wreed en meedogenloos. Maar waar is de man in de buik? Hij wordt gemist door zijn geliefden. Het verlangen is groot, want elke dag opnieuw staat zijn liefste op de kade en kijkt uit naar zijn thuiskomst.
Is hij verdronken misschien? Leeft hij op een onbewoond eiland? Misschien is hij wel in handen gevallen van woeste piraten.
Woest? Zeg nooit zo maar 'woest' tegen piraten. Ook zij hebben hun gevoelens.
Maar hoe zit het nu? Is dit theater of een film, een aanklacht of een liefdesverhaal? Het kan allemaal in dit muziektheater de 'Wals van de Walvis'.

Wil je graag een muziektheatervoorstelling organiseren voor je school, voor de jeugdvereniging, theaterfestival of je eigen project? Met veel plezier spelen wij voor jullie de 'Wals van de Walvis'.

Contactgegevens: info@stijnmoekaars.com of rubenappermont@telenet.be